sieraden net even anders

Flexibel
Veel van mijn sieraden kun je op meerdere manieren dragen. Een ketting kun je bijvoorbeeld wel tot de helft inkorten of elementen van oorbellen kun je draaien.
De aluminium ketting bestaat uit meerdere schakels. Je kunt er vijf dragen, bijvoorbeeld bij een feest, of slechts twee. Dan ontstaat een eenvoudiger sieraad voor alledag.

Handwerk op maat

Al mijn sieraden zijn met de hand gemaakt en uniek. Ik maak ze van edelmetaal, geanodiseerd aluminium, zirkonium of gerhodineerd alpaca . De sieraden werk ik strak af en het slot vormt één geheel met het sieraad. Aangezien ik zelf een klein maatje heb, maak ik ook sieraden in de maat XS.
Ik maak ook sieraden in opdracht. Dus wil je iets aparts? Dan kunnen we dat samen bedenken.

Pauline van BovenAnodiseren is een elektrochemisch proces, waarbij het metaaloppervlak wordt omgezet in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige, slijtvaste oxidelaag. Deze aluminiumoxidelaag is niet aangebracht zoals een coating, maar is volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium. Tijdens het anodiseren kan ook een kleur aangebracht worden.

Zirkonium is een natuurlijk metaal vergelijkbaar met titanium. Het is iets lichter grijs dan titanium. Door verhitten krijgt het een harde, zwarte oppervlaktelaag.

Rhodineren is het elektrolytisch aanbrengen van een laagje rhodium. Rhodium is een edelmetaal uit dezelfde metaalgroep als platina en heeft dus nagenoeg dezelfde eigenschappen. Rhodium is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf en daarom glanst het lang en wordt het sieraad niet zwart. Na langdurig gebruik slijt het laagje rhodium er geleidelijk af.

Alpaca is een onedel metaal bestaande uit koper, zink en nikkel. Het heeft een zilverwitte kleur en wordt ook wel nieuwzilver genoemd.